FUN FACTS

Iedere woensdag wordt hier een #breekdeweek #FunFact geplaatst. Wat is kenmerkend en of opvallend aan een persoon uit de politiek? Je leest het hier!

Mark Rutte-VVD
Wist je dat onze Minister-president Mark Rutte van de VVD een echte fitboy is? Hij komt bijna altijd op de fiets naar zijn werk.
Hugo de Jonge-CDA
Als je een minister met hele hippe schoenen voorbij ziet lopen weet je dat je minister Hugo de Jonge van het CDA hebt gespot.
Rob Jetten-D66
Van Harry Potter-lookalike naar gewoon Rob Jetten van D66. Op het Binnenhof moesten ze wel even twee keer kijken na de ooglaserbehandeling van Rob.
Jesse Klaver-GroenLinks
Jesse Klaver is niet alleen bekend als partijleider van GroenLinks. Hij is ook famous om zijn eikeltjespyjama waarmee hij viral is gegaan. Geloof je met niet? Google het maar!
Klaas Dijkhoff politiek
Klaas Dijkhoff-VVD
Klaas Dijkhoff van de VVD had in 2017 een primeur. Hij werd als eerste politicus ooit verkozen tot best geklede man van Nederland.
Gert-Jan Segers Christenunie
Gert-Jan Segers-ChristenUnie
Gert-Jan Segers, partijleider van de ChristenUnie, is groot fan van de band U2. Zelfs zo’n grote fan dat in 2017 de kabinetsformatie voor twee dagen is stilgelegd. Waarom? Hij had kaartjes voor het concert van U2 in Berlijn!
Thierry Baudet-FvD
Thierry Baudet, partijleider van FvD, kan er altijd weer helemaal tegenaan nadat hij aan zijn zakje zelf geplukte lavendel uit Frankrijk heeft geroken.
Wopke Hoekstra-CDA
Wopke Hoekstra, de kersverse partijleider van het CDA, is met zijn ruim 2 meter lengte waarschijnlijk de langste man van het Binnenhof.